Kommunalbestyrelsesmedlem efterlyser trafikløsning

oktobarip 18-at 2005 11:10

Passagertransport med skibe i Sydgrønland er i fare, ligesom kystpassagerskibene er det fra det nye år.

Kommunalbestyrelsesmedlem i Nanortalik Kommune, Thomas Ezikiassen, Atassut, efterlyser en løsning, og mener, at der er for meget tys, tys omkring, hvad der skal ske med den fremtidige passagertransport.

Fra januar stopper Arctic Umiaq Lines passerskibe Aviaq og Aleqa Ittuk med at sejle passagerer i Sydgrønland. De to skibe sejler fra Qaqortoq, til ved Kap Farvel-området. Begge skibe sejler til samtlige bygder og Nanortalik. Ligeledes sejler de til Narsaq og Narsarsuaq området.

-Det er ikke noget mærkelig i, at jeg bliver utålmodig. Vi bliver jo alle berørt af denne situation fra 1. januar, siger Thomas Ezikiassen.

Efter henvendelse fra Sydgrønlandske kommuners Sammenslutning har Arctic Umiaq Line udsat Aleqa og Aviaq Ittuks sejladsstop indtil 31. januar, det siger borgmester Simon Simonsen, Qaqortoq.

-Under sydgrønlandske kommuners sammenslutnings møde i oktober, bad vi de tre kommuners erhvervschefer om at undersøge om der er mulige private initiativer til overtagelse af skibene. Og hvis der er, hvordan kommunerne kan blive involveret uden at være medejere. Måske i form af servicekontrakt aftaler, siger Simon Simonsen.

Han siger også, at han tror på, at problemet vil blive løst inden 31. januar.

- Vi arbejder hårdt i øjeblikket for at finde en løsning, siger han.