Anpartshavere uvidende om underskud

oktobarip 14-at 2005 16:35

Der er op imod en snes anpartshavere i Eskimo Pels i Narsaq, men de er ikke blevet orienteret af bestyrelsen om virksomhedens dårlige regnskab. Det er den nemlig ikke forpligtet, bestyrelsen altså.

”Vi er anpartshavere af Eskimo Pels.” ”Min tante er gammel hun er medejer.” ”Jeg har sat mange penge i den virksomhed”.

Alle er utrygge og føler sig snydt. Man klager over den lave moral af den afgåede bestyrelse i Eskimo Pels i Narsaq. Man har nemlig ikke fået noget at vide af bestyrelsen, om at virksomheden lukker og slukker på grund af konkurs.

-Virksomheden er ikke forpligtet til at orientere anpartshaverne, at det går dårligt, og at den muligvis går konkurs, det sagde en advokat, som radioavisen kontaktede.

-Jeg har været bestyrelsesmedlem siden maj måned. Jeg har foreslået, at vi orienterer anpartshaverne, at det går dårligt for eskimo Pels, men de øvrige medlemmer ville ikke gå med til det, da vi ikke er forpligtet, siger anpartshaver og medstifter i 1992 af Eskimo Pels Ingvar Rohde.

Eskimo Pels skylder ca. 1,2 mio. kr. Konkurrencen er hård fra Østen. Her er der billig arbejdskraft og smart design. Eskimo Pels har kørt med de samme modeller i mange år. Bestyrelsesformændene har været tilfældigt valgt; nogen bedre end andre, men også nogen som har været for dårlige til at drive virksomheden.

Narsaq Kommune er medejer med 49 %. Samtlige kommunalbestyrelsesmedlemmer blev orienteret den 27. september, at Eskimo Pels muligvis lukker.

- Vi har bedt bestyrelsesformanden, som er erhvervschef i Narsaq om at komme med en redningsplan for Eskimo Pels. Det er ikke sket, og kommunen må ikke involvere sig i en privat virksomhed, siger borgmester Kiista P. Isaksen.

Det ser ud til, at Eskimo Pels er lukket for altid. Pengene er tabt for anpartshaverne.