Royal Greenland i vejen for fiskere

oktobarip 14-at 2005 16:31

Royal Greenland blokerer handelen for indenskærs

fiskere på fiskerimessen i Aalborg. Det siger flere

fiskere fra Sydgrønland, som Radioavisen har talt med.

- Vi har prøvet at købe udstyr på messen, men blev henvist til Royal Greenland, siger Nuka John Olsen, direktør for aktieselskabet ONC-POLAR, der har hjemme i Qaqortoq.

Nuka John Olsen har prøvet at købe fiske-jakker, fiskegarn og andet udstyr, men blev henvist til Royal Greenland, der har lovet fabrikanterne at videresælge deres produkter.

- Det er alt for firkantet, og jeg mener at vores til tur til Aalborg har været forgæves. Jeg føler, jeg har brugt tid og kræfter til intet formål.

Deri støttes han af andre fiskere fra Sydgrønland, der mener, at de har brugt mange ressourcer til billetter og hotelværelser til ingen nytte.

Royal Greenland bekræfter, at der er indgået eneforhandlingsaftaler med flere af fabrikanterne. Henrik Leth, direktør for Royal Greenland, kan dog ikke præcisere overfor radioavisen, hvor mange forhandlere der drejer sig om.

Han oplyser, at Royal Greenlands vodbinderi har indgået aftale med forhandler af fiskedragter om ene-forhandling

- Vi sælger produkterne til indkøbspris til de enkelte fiskere, lover direktøren til radioavisen.

Formanden for KNAPK, Peter Olsen forstår derimod godt fiskernes frustrationer. Dens slags eneforhandlingsaftaler er fuldstændigt uacceptable, siger Peter Olsen.