Grønlandsk it-sprog under udvikling

Allattoq Karsten Sommer
oktobarip 13-at 2005 08:25

Et samarbejde mellem Grønlands Sprognævn, Kimik IT A/S og Microsoft skal bane vejen for, at man i Grønland fremover kan benytte grønlandsk it-terminologi snarere end engelske eller danske ord som hidtil. Projektet tilbyder – via et Community Glossary website sponsoreret af Microsoft – et forum for at etablere en standardiseret ordbog for it-begreber på grønlandsk. Det er folk i Grønland selv, som skal være med til at bestemme den nye terminologi.

Databasen på Microsoft Community Glossary indeholder over 2.000 ord og termer, som i løbet af de kommende måneder er åbne for forslag til oversættelser.

Per Langgård fra Sprogsekretariatet er glad for det ny initiativ:

”Vi synes, det er et positivt initiativ. Det er ikke uvæsentligt for et sprogs levedygtighed, at det omfatter faglig terminologi. Jeg håber således på, at projektet medfører en styrkelse af det grønlandske sprog og er med til at sikre, at sproget forbliver levende og udvikler sig løbende – også på it-fronten. Og jeg vil opfordre alle til at give deres besyv med på hjemmesiden,” siger Per Langgård fra Oqaasileriffik – Sprog-sekretariatet.