Spærretid for landstingskandidater i KNR

oktobarip 07-at 2005 15:22

I forbindelse med Landstingsvalget den 15. november 2005 har KNR udsendt nye og opdaterede instrukser.

Det betyder, at kandidater til landstingsvalget den 15. november ikke har adgang til almindelige udsendelser i radio og tv fra 25. oktober 2005 og frem til valgets afslutning.

Medarbejdere i KNR må ikke deltage som speakere eller studieværter m.v. ved de politiske partiers præsentationsprogrammer på KNRs medier.

Dette for at undgå enhver tvivl om KNR-ansattes uafhængighed som journalister/teknikere m.v. i forbindelse med KNR’s almindelige programvirksomhed og lovgivningens krav om alsidighed m.v.

Der indføres spærretid fra 25. oktober 2005 frem til valgets afslutning, for afspilning af musikstykker og tekster skrevet og komponeret af kandidater der stiller op til Landstingsvalget.

Der indføres spærretid fra 25. oktober 2005 frem til valgets afslutning, for transmissioner af gudstjenester hvor præsten der prædiker stiller op til Landstingsvalget.

- Det sker for at stille alle kandidater lige. Derfor har vi valgt at tage disse forholdsregler, når det drejer sig om KNR. Selvom kultur og gudstjenester ikke direkte har noget med valget at gøre, så har vi valgt det sikre, siger KNR’s direktør, Lars Lennert-Sandgreen.

Der indføres ikke spærretid i øvrigt.