215 kr. for et sælskind

oktobarip 05-at 2005 15:40

Med kun 1,3 millioner kroner i tilskud fra hjemmestyret, får fangerne nu kun 215 kroner for deres sælskind resten af året. det er resultatet af en tillægsaftale mellem Fangst- og Fiskeridirektoratet og Great Greenland.

Efter en rekord sommer med læssevis af sælskind nåede branchen op på de tilskudsgivende 70.000 sælskind længe før beregnet.

1,3 millioner i tilskud til mindst 20.000 sælskind. Betyder at Hjemmestyret giver fangerne 65 kroner mens Great Greenland giver 150 kroner i tilskud. Det giver en pris på 215 kroner for hvert skind fangerne kommer med.

Great Greenland havde gerne set at hjemmestyret havde spyttet lidt mere i kassen, for sælskindsproducenten kan ikke give mere i tilskud, hvis det skal kunne løbe rundt for virksomheden.

Også KNAPK beklager udfaldet af forhandlingerne:

- KNAPK er ikke særlig glad for den nedgang på 86 kr. da samtlige faste udgifter har steget, inkl. olieprisen. Vi har anbefalet til Økonomiudvalget at tillægsbevillingen skulle være på 3,7 mio. kr., men udvalget har kun godkendt 1,3 mio.kr. Vi forsøgte at holde fast ved de 301 kroner for et indhandlet skind, men KNAPK kan heller ikke tvinge økonomiudvalget, siger KNAPK's formand, Peter S. Olsen.