Enoksen og Motzfeldt uenige

aggustip 25-at 2005 15:12

Siumut og Landsstyreformand Hans Enoksen sagde til radioavisen i går, at det kun er naturligt, at landsstyrekoalitionen skal til at godkende hinandens landsstyremedlemmer.

Men i dag siger landsstyreformanden til dagens udgave af AG, at det først kan blive aktuelt efter et valg.

-Det er helt fint med mig, hvis vi skal tale om de enkelte kandidater til landsstyreposterne. Men hvis vi skal begynde på det, foretrækker jeg at tage denne samtale efter et valg, siger Hans Enoksen. Landsstyreformanden vil dog principielt holde fast i sine emner til landsstyreposterne, og han siger at Siumut ved et møde med Inuit Ataqatigiit vil klarlægge målsætningerne angående det.

Landsstyreformanden benægter at han er blevet påvirket af Siumut medlemmer der ønsker et valg, til at ændre sit standpunkt til Inuit Ataqatigiits krav.

-Der er også mange Siumut medlemmer der ikke ønsker et valg, og det siger jeg ikke for at blive siddende. Vi har også ansvar for nogle vigtige områder i landsstyret, som bør prioriteres højt, siger Hans Enoksen.

Siumuts organisatoriske næstformand Doris Jakobsen sagde i går, at der muligvis skal ske en større omrokering i landsstyret. Til det siger Hans Enoksen, at det er landsstyreformandens opgave hvis der skal omrokeres, og at andre ikke skal blande sig i det.

Til Landsstyreformandens udmelding om, at der først efter et valg kan laves ændringer i måden at vælge landsstyremedlemmer på, siger vicelandsstyreformanden og Inuit Ataqatigiits formand Josef Motzfeldt:

-Jeg fik en tilbagemelding fra Hans Enoksen, lige da Inuit Ataqatigiit kastede ideen frem, og der sagde han at vi var på bølgelængde med hinanden, siger Josef Motzfeldt. Han siger videre, at de stadig holder fast i deres udmelding, om at der skal være valg, hvis koalitionsparterne ikke var enige.

-Hvis resultatet for, at koalitionssamarbejdet ikke betyder noget hvad personer angår, så er der for det første grundlæggende uenigheder omkring det, vi ellers er blevet enige om. I sidste ende er det de to koalitionsparters ledere der skal drøfte, hvad der er det bedste for koalitionen, siger formanden for IA.

Josef Motzfeldt mener, der stadig er håb for landsstyrekoalitionen.

-Så længe vore grupper, Siumuts landsstyres bagland står bag deres landsstyremedlemmer, så længe Inuit Ataqatigiits hovedbestyrelse og landstingsgruppe står bag Inuit Ataqatigiits landsstyremedlemmer, hvilket er tilfældet, så synes jeg ikke der er grund til at forcere et valg, siger Josef Motzfeldt.

Josef Motzfeldt siger også, at han regner med at der landsstyremøde i morgen.