Grønland med ved homo-konference

aggustip 25-at 2005 14:26

Foreningen for homoseksuelle i Norden, ANSO, holder i øjeblikket for anden gang konference i Thorshavn på Færøerne. Konferencen varer resten af ugen. Den har allerede vakt stor opsigt på Færøerne, hvor kristne politikere er rasende over, at den lokale socialminister, Hans Pauli Strøm, har talt ved åbningen.

Blandt deltagerne er formanden for Grønlands organisation for bøsser og lesbiske, Qaammanneq, Erik Olsen:

- Hele konferencen har indtil videre kørt fint. Der har været foredrag om forskellige emner, bl.a. sundhed. Og der er fremlagt videnskabelige resultater fra forskellige undersøgelser verden rundt.

Erik Olsen understreger, at formålet med konferencen er, at lave oplysningskampagne for at få færingerne til at acceptere bøsser og lesbiske generelt.

- Mange færinger lever strengt efter biblens forskrifter. Derfor er bøsser og lesbiske ikke almindelig accepteret i samfundet, fortæller Erik Olsen.

- Det er første gang, at Grønland har en repræsentant ved en konference for bøsser og lesbiske. Det vil gøre Grønlands anseelse i det homoseksuelle miljø større. Og min deltagelse ved konferencen er samtidig med til at synliggøre os, slutter Erik Olsen