Siumut’erne kræver valg

aggustip 24-at 2005 15:21

Hvis troværdigheden skal bevares, bør Landsstyreformanden udskrive valg nu, mener formand for Siumut afdelingen i Qaqortoq, Lars Lundblad.

-Hans Enoksen har store problemer lige nu, og han står meget svagt. Jeg mener, han bør tænke over om han kan arbejde som landsstyreformand, siger Lars Lundblad. Han siger endvidere, at landsstyreformanden bør udskrive valg, i stedet for at hente nye landsstyremedlemmer hele tiden.

-Folk er trætte af det, og de kan mærke at landsstyret har mistet troværdigheden, siger Lars Lundblad.

Han er dog ikke bekymret over, om Siumut vil miste stemmer ved et valg nu. Han mener det kommer an på hvem det er der stiller op for Siumut.

-Ved sidste kommunalvalg kunne man se, at Siumut også har medlemmer der er til at stole på. Det er ledelsen der er noget galt med nu, siger Lars Lundblad, og kritiserer dermed Hans Enoksen for hans måde at lede landsstyret på.

Ole Aggo Markussen fra Siumut i Nuuk kritiserer også landsstyreformanden, og han mener også der bør udskrives valg nu.

-Den eneste mulige udvej lige nu, er et valg. Hvis koalitionslandsstyret, ikke mindst landsstyreformanden har respekt for sig selv, så skal de udskrive valg, siger Ole Aggo Markussen. Han mener heller ikke at man kan udsætte valget, fordi finansloven skal gennemføres til næste år.

-Der kan jo aldrig være en god begrundelse, for at udsætte demokratiet. Demokratiet koster penge, demokratiet tager tid, og det må man bare tage med. Man kan ikke bare undskylde med noget som helst for, at forhale et valg, som helt klart er nødvendigt nu, siger Ole Aggo Markussen.

Ole Aggo Markussen er heller ikke enig i, at landsstyret skal til at godkende hinandens landsstyremedlemmer.

-Jeg synes simpelthen det er uhørt. Det er uhørt, at vores landsstyreformand, og selvfølgelig også koalitionspartneren IA, er så forhippet på, at forblive i et landsstyre, som er skudt i smadder, at det begynder at give køb på noget af det mest fundamentale principper ethvert parti må have. Ethvert parti skal selvfølgelig selv udnævne de landsstyremedlemmer de selv mener er egnede til det. Og det skal andre partier da ikke blande sig i, siger Ole Aggo Markussen. Ole Augo Markussen vil sige nej til en post som landsstyremedlem, hvis han skulle blive spurgt.