Politiet går ind i sag om repræsentationsfråds

aggustip 24-at 2005 10:23

Sagen om repræsentationsfråds i landsstyret risikerer at få et efterspil i en retssal. Politiet går ind i sagen af egen drift og undersøger, om der er grundlag for indlede en kriminalsag.

Politiets skridt kommer, efter revisionsfirmaet Deloittes stærkt kritiske rapport om de tidligere landsstyremedlemmer Jens Napaattooq og Rasmus Frederiksens udgifter til repræsentation.

- Der er nogle konklusioner i den rapport om misbrug. Og det må selvfølgelig give mig anledning til nogle overvejelser, om der er grundlag for at indlede en undersøgelse, siger politimester Anders Linnet.

Dermed er der udsigt til to parallelle undersøgelser af overforbruget. I forvejen har landsstyreformand Hans Enoksen bedt Nuna Advokater om at undersøge, om hjemmestyret kan rejse et erstatningskrav i forbindelse med sagen.

I første omgang beder politiet Hjemmestyret om at udlevere de relevante papirer om udgifterne. Og Anders Linnet understreger, at det endnu er for tidligt at sige, hvad sagen kommer til at ende med.

Men der kan blive tale om en sigtelse for embedsmisbrug eller mandatsvig – det samme som Farums tidligere borgmester Peter Brixtofte er tiltalt for.

Det kommer bag på en af hovedpersonerne i sagen, at politiet undersøger overforbruget.

- Det overrasker mig, fordi der allerede er én undersøgelse i gang, men jeg mener, at det er positivt, siger Rasmus Frederiksen, der tirsdag måtte trække sig som landsstyremedlem på grund af revisionsrapporten.