Forbrugersamarbejde fortsætter

aggustip 22-at 2005 09:38

Det nordiske samarbejde på forbrugerområdet bliver ikke lagt i graven, selv om Nordisk Råd nedlægger det særlige ministerråd for forbrugerspørgsmål. Forbrugersagerne videreføres nemlig under andre ministerråd:

Omorganiseringen er led i arbejdet med at slanke Nordisk Råd, så antallet af ministerråd indskrænkes fra 18 til 11. Nedlæggelsen af ministerrådet for forbrugerspørgsmål fik flere nordiske forbrugerråd til at protestere vildt forud for mødet i går i Narsaq, hvor ministrene for nordiske anliggender var samlet.

- Forbrugerrådenes frygt er ubegrundet, siger den danske miljøminister Connie Hedegaard, der også er minister for nordisk samarbejde.

- Det er en decideret misforståelse, at det nordiske samarbejde skal ophøre. Derimod ligger det i kortene, at en række områder flyttes over under andre nordiske ministerråd, f. eks. miljøministrenes og erhvervsministrenes råd.

Sekretariatsleder for Grønlands Forbrugerråd, Niels Peter Gundelach, er i øjeblikket i Danmark. Han siger om omorganiseringen:

- Jeg frygtede, at samarbejdet skulle nedlægges, men jeg føler mig nu beroliget. Der er tale om omrokeringer, siger Niels Peter Gundelach.