Hedegaard håber på hurtigere miljøløsninger

aggustip 17-at 2005 09:39

Den danske miljøminister Connie Hedegaard håber at de 25 ministres uofficielle møde i Ilulissat vil føre til hurtigere løsninger, når næste officielle miljø konference finder sted.

Connie Hedegaards uofficielle møde med ministrene fra hele verden, er meget interessant, men der kan ikke komme en officiel konklusion ud af mødet, så længe ministrene ikke har talt med deres regeringer først. Connie Hedegaard regner dog bestemt med at mødet i Ilulissat vil give bonus på verdens plan:

- Det at prøve give hinanden nogle gode erfaringer, at der er nogle der har nogle ting i gang, at der nogle der har nogle gode erfaringer i én slags markedsbaseret løsning, at der en anden der har andre erfaringer, det er også den slags ting vi skal diskutere. Men det er altså et forsøg på at rejse, ligesom løfte diskussion fra enkeltsagerne, som man har en tilbøjelighed til at den enkle formulering til det lidt større perspektiv, siger miljøminiseren.

Ministrene skal foruden at lytte til tunge, men interessante foredrag, også på sejltur og ind på indlandsisen med helikopteren.

- Så når vi mødes næste gang så er vi lidt mere sikre på i hvilke retning vi skal søge efter løsninger, det ville være et optimalt udbytte plus stadigvæk, det her er et erkendelse af, det ikke er et spørgsmål om vi vil handle eller ej, vi har en pligt til at handle og det ikke at gøre noget det koster også.