Enoksen rækker hånden ud til verdens miljøministre

aggustip 16-at 2005 15:15

Landsstyreformand Hans Enoksen rækker hånden ud til miljøministre fra hele verden, og siger at man er nødt til at hjælpe hinanden og gøre noget drastisk, hvis man skal redde liv i Arktis.

Under landsstyremedlem Hans Enoksens åbningstale gjorde han overfor de udenlandske miljøministre det klart at man må udvide forskningen her i landet, og han beder om samarbejde med internationale forskere.

Forskning er dog ikke nok, hvis man skal formindske mængden af drivhus gas i atmosfæren. Og drivhusgassen er netop årsagen til den globale opvarmning.

Der er ikke råd til at vente længere. Landsstyreformanden beder de udenlandske miljøministre om hjælp til at ændre FN resolutionen, så man kan intrigere klimaændringer i global bæredygtig udvikling.

Forskerne har gjort det klart, at der må ændres på resolutionen, fordi det arktiske klima har enorm indflydelse på vejret i hele verden.

Desuden udtrykte landsstyreformanden et ønske om at der rundt om hele nordpolen startes et samarbejde imellem landene, om et center der indsamler alle klimaændringerne, så man kan få et overblik over ændringernes hastighed.

De arktiske lande, småøerne, lavlande, og lande omkring Sahara i Afrika må starte et samarbejde. Det kan eventuelt finansieres gennem Global Environment Facility, der er placeret under verdensbanken. Foreslog Hans Enoksen de 25 miljøministre fra hele verden.