Presseforening undrer sig over Johannes Mathiassen

aggustip 16-at 2005 07:57

Det er uacceptabelt, at radioavisens kommende chef, Johannes Mathiassen mener, at den skrevne presse skal frede politikerne.

Det siger formanden for TP/Grønlands Presseforening, Jesper Hansen, efter at den kommende chef i dagens udgave af AG anklager aviserne for at drive hetz på politikere – især fra Siumut.

Johannes Mathiassen er i dag partisekretær for Siumut og tiltræder det nye job senere på året. Jesper Hansen undrer sig over holdningen fra partifunktionæren.

- Det er jo ikke pressens skyld, at politikerne opfører sig på en sådan måde, at de bliver genstand for mediernes opmærksomhed, siger Jesper Hansen, der ikke kan forestille sig, at partisekretæren tager dén holdning med sig i sit nye job.

- Pressen vil altid have en rolle som vagthund i forhold til politikernes gøren og laden. Og der kan vi ikke klandre medierne for at passe deres arbejde, mener formanden.

Johannes Mathiassen siger til dagens udgave af AG, at journalistikken efterhånden er usmagelig.

Den kommende chef henviser blandt andet til sagen om tidligere landsstyremedlem Jens Napaattooq, der tidligere på sommeren måtte gå af på grund af en sag om frås med repræsentationskontoen.

- Det er jo kontrolinstanserne, der har svigtet, siger Johannes Mathiassen til AG. Han hævder, at det er Napaattooqs embedsmænd, der har konteret forkert. Og Johannes Mathiassen stiller desuden spørgsmålstegn ved, om Napaattooq har gjort noget ulovligt.