Højere løn til kommunefogderne

aggustip 15-at 2005 15:00

Tommy Marø nævner det selv. Der er mangel på kommunefogder. Politiets forlængede arm i bygderne er svære at opretholde, og kommunefoged i Igaliku, Nikolaj Egede er ikke i tvivl om at det er lønnen det er galt med.

Det gjorde han tydeligt på Retsvæsenskommissionens konference i Nuuk i dag.

I 18 år har Nikolaj Egede haft til opgave at holde ro og orden i bygden Igaliku. Hans månedsløn er på 305 kroner og det mener han absolut ikke svarer hans arbejdsopgaver:

- Jeg mener at de kriminelle faktisk har bedre betingelser end kommunefogderne. Min løn skal dække udgifterne i forbindelse med jobbet, telefonudgifter refunderes ikke og jeg har kun været på kursus en enkelt gang i løbet af min tid som kommunefoged.

Sådan lyder kritikken fra Nikolaj Egede der i dag fortalte om kommunefogdernes arbejdsvilkår til deltagerne på retsvæsenskommissionens konference i Nuuk.

Øverst på hans ønskeliste står bland andet en højere løn, en VHF-radio og våddragter i forbindelse med eftersøgninger, og måske en lille detention.

Og det med lønnen har retsvæsenskommissionen også haft forståelse for i deres rapport, siger politimester og medlem af kommissionen, Jørgen Meyer:

- Kommunefogdernes løn har ikke været reguleret i mange år, og det er kommissionens opfattelse, at han skal have en løn, der svarer til en uuddannet kateket. Og det indebærer et egentligt lønløft, som efter kommissionens opfattelse er berettiget.

til gengæld viser undersøgelser fra 1997, at der var et meget lille behov for detentioner i bygderne, og at udgifterne i denforbindelse ikke ville stå mål med behovet.

Retsvæsenskommissionens konference i Nuuk fortsætter i morgen, hvor det blandt andet kommer til at handle om de tidsubestemte fanger i Herstedvester.