Energichef fritaget for tjeneste

aggustip 15-at 2005 14:39

Landsstyret har besluttet omgående at fritage Svend Ove Nielsen for tjeneste som energichef i Nukissiorfiit.

Bag beslutningen ligger en skærpet revision af Grønlands Energiforsyning, som revisionsfirmaet Deloitte har foretaget på foranledning af Landsstyret. Ifølge en pressemeddelelse fra landsstyremedlem for erhverv, Johan Lund Olsen, peger bilag på, at energichefen har foretaget private indkøb på virksomhedens regning. Det fremgår dog ikke i hvor stort omfang.

To redegørelser fra Nukissiorfiit har ikke givet tilfredsstillende svar, og en advokat har vurderet, at virksomheden og Hjemmestyret har lidt tab som følge af dispositionerne.

Landsstyret har besluttet at indlede en afskedigelsessag mod Svend Ove Nielsen, der har tre ugers frist til at komme med en udtalelse, før den endelige beslutning om eventuel afskedigelse.

Svend Ove Nielsen siger, at han ikke udtaler sig om sagen, mens den kører, men henviser til landsstyremedlem Johan Lund Olsen. Og Johan Lund Olsen henviser til pressemeddelelsen fra Landsstyret og vil ikke udtale sig til Radioavisen.

Teknisk chef Svenning Møller er blevet udnævnt som konstitueret energichef indtil sagen afsluttes.

- Det er en kedelig situation, som virksomheden er kommet i. Men sagen skal ikke indstille virksomhedens drift og aktiviteter. Derfor vil der komme yderligere information, når det skønnes nødvendigt, lyder det i en meddelelse fra Svenning Møller på Nukissiorfiits hjemmeside.

Det er tidligere kommet frem, at Svend Ove Nielsen har udstyret sit kontor for lidt over en kvart million kroner. Ifølge AG, der har søgt aktindsigt i energiselskabets regnskaber, har Nukissiorfiit desuden brugt 73.872 kr. på at møblere energichefens hjem med kontorinventar og hårde hvidevarer - herunder et køleskab til 25.700 kr.