Landsstyreformand: Budskabet bør udnyttes

aggustip 14-at 2005 15:41

Walter Christophersen fra Dansk Folkeparti og medlem af Folketinget´s Grønlandsudvalg udtalte i gårdagens Radioavis, at Danmark burde være med til at betale udvidelsen af Ilulissat lufthavn til omkring 700 million kr. Og det bør udnyttes, mener Landsstyremedlem for Trafik og Landsstyreformand Hans Enoksen.

- Hvis økonomien i Grønland skal styrkes, er vi i princippet fuldstændig enig i, at især lufthavnen i Ilulissat bør udvides. Dette vil sætte os nærmere vores målsætning, siger Hans Enoksen.

Han har endvidere bemærket, at Grønlandsudvalget vil være med til at løse forskellige problemstillinger i Grønland.

- Dette må vi udnytte fuldt ud, siger han.

Kuupik Kleist formand for Grønlandsudvalget mener, at Grønland selv må stå for investeringer af udvidelser af lufthavne.

- Om det kan komme med i forbindelse med forhandlingerne om bloktilskuddet kan drøftes. Men finansiering af én enkelt lufthavn, er jeg ikke meget for, siger Kuupik Kleist.

Lars-Emil Johansen medlem af Grønlandsudvalget er glad for, at udvalgmedlemmerne har bemærket, at udvidelse lufthavnene i Ilulissat og Nuuk er nødvendige.

- Men, forhandlinger om hvem, der skal betale hvad, skal ske i fuld forståelse med Landsstyret og Landstinget, forklarer han.

På spørgsmålet om, at det ikke vil være godt hvis, Danmark er med til at betale 700 million kr. siger Lars-Emil Johansen:

- Lige meget hvor, kan man jo sige tak for pengene, men det er et spørgsmål om, hvilke politiske bindinger, der følger med, tilføjer han.