Ny forebyggelse i Illoqqortoormiut

aggustip 13-at 2005 16:08

Hjemmestyrets forebyggelsesapparat, Paarisa har i år startet et nyt forebyggelsesarbejde, med overskriftet Et Sundere Liv, og arbejdet som skal omfatte hele landet er netop startet på østen i Illoqqortoormiut.

Det er ikke første der iværksættes et forebyggelsesrabejde i Illoqqortoormiut. I starten 2000 igangsatte man det første arbejde. Borgmester i Illoqqortoormiut fra Atassut, Erling Madsen er taknemlig over det nye tiltag:

- Jeg må indrømme at vi ikke har fået meget ud af det første arbejde. Ønskerne fra vores borgere var dengang bedre boligforhold og billigere billetter til rejser, som jo er stadig meget dyre. Det har vi ikke opnået. Men jeg vil dog sige at vi har fået meget ud af arbejdet menneskeligt dengang.

Omsorgssvigt af børn og det store alkoholproblem er grundlag for det nye forebyggelsesarbejde i Illoqqortoormiut. Kommunen og Hjemmestyret i samarbejde med hinanden ansat en forebyggelseskonsulent pr. 1. september i Illoqqortoormiut.

- Forebyggelseskonsulenten skal arbejde tæt sammen med borgerne om primært alkoholproblemet.

Erling Madsen oplyser at sommerens debat i medierne i Danmark, der handlede om det omfattende omsorgssvigt af børn i øst Grønland også er grunden til det nye tiltag i byen.