Medlem af udvalg takker nej til tur

aggustip 02-at 2005 07:13

I september drager skatte- og afgiftsudvalget til Jersey for at få indsigt i, hvordan Jerseys gunstige regler om selskabsskat har fremmet øens økonomiske udvikling.

Men et af medlemmerne af skatte- og afgiftsudvalget har valgt at takke nej til turen, der går fra den 7. til den 12. september.

Demokraternes Per Skaaning kan nemlig ikke se et formål med turen til Jersey.

- Diskussionen om "Offshore banking" er efter min mening ikke relevant for Grønland i øjeblikket. For det første ligger lovgivningen vedrørende finansiel virksomhed i det danske folketing, og jeg har svært ved at se, at de skulle acceptere en ændring af den nuværende lovgivning i retning af at tillade forskellige former for skattely, lyder det fra Per Skaaning.

Han arbejder til daglig i Grønlandsbanken, og han mener, at skatte- og afgiftsudvalget kunne få alle de nødvendige oplysninger om Jersey-modellen via de to banker herhjemme. Og dermed behøvede landskassen ikke betale for en rejse for de fire udvalgsmedlemmer og en udvalgssekretær.

Ifølge udvalgsformanden, Jørgen Wæver Johansen er flertallet af udvalgets medlemmer enige om, at en tur til Jersey vil give en større viden om vilkårene i den internationale finansindustri.

Turen til Jersey er godkendt af Landstingets formandsskab.

Jersey ligger i den engelske kanal imellem England og Frankrig. Øen er tilknyttet Storbritannien, men er ikke en del af riget og er heller ikke medlem af EU. Jersey har sit eget administrative, økonomiske og juridiske system, og engelsk lovgivning gælder som udgangspunkt ikke på øen.