Tillidsmand: AUL medarbejdere vil afvente

juulip 24-at 2005 17:28

”Vi kan tilbyde dig en bonus svarende til tre måneders løn, i det tilfælde det skulle blive nødvendigt at melde dig din afsked, på grund af indskrænkninger eller ophør af rederiets aktiviteter”.

Sådan lyder det tilbud, alle de ansatte i Arctic Umiaq Line har modtaget med posten de sidste dage. Hensigten er klar. De ansatte skal, som i klicheen om kaptajnen på broen, lokkes til at gå ned med den synkende skude, til gengæld for tre måneders løn.

Hvis for mange siger op, kan Arctic Umiaq Line nemlig ikke opfylde servicekontrakten med Hjemmestyret, der løber året ud. Et rederi er sårbart. Uden nok matroser, kan skibet ikke opfylde sikkerhedsforskrifterne, og må blive i havn.

Tillidsmand for Arctic Umiaq Line, Frederik Reimer, tror at det lukningstruede rederis fastholdelsestilbud til de ansatte, kommer til at virke efter hensigten. Selv vil han i hvert fald ikke søge nyt job, før han har set en fyreseddel.

- Jeg vil da ikke begynde at søge andet arbejde, før vi får en konkret fyring. De andre er helt enige med mig, og vil også afvente, siger Frederik Reimer.

En alliance mellem ledelse og medarbejdere tegner sig i kampen for at overbevise Hans Enoksen og resten af Landsstyret om, at Arctic Umiaq Line fortjener at bestå.

- Jeg skal ned hos SIK og snakke med formanden om hvad vi skal gøre nu. Det kunne for eksempel være en demonstration foran Landsstyrets kontor – når Landsstyreformanden ellers får tid til det, siger Frederik Reimer, med henvisning til, at Landsstyreformand Hans Enoksen lige nu er på et længere bygdebesøg.

Arctic Umiaq Lines krise kommer i kølvandet af, at de tabte en udbudsrunde på kysttrafikken, og derfor mister deres statsstøtte per første januar 2006.

Det hjemmestyreejede rederi er nu blevet pålagt at lave en plan for hvordan det kan fungere på kommercielle vilkår indtil det kan sælges. Hvis de ikke kan lave en realistisk plan – og det tvivler mange på – vil firmaet sandsynligvis blive likvideret.