Air Greenland: Vi har kræfterne

juulip 23-at 2005 17:19

Vi har kræfterne til at erstatte Arctic Umiaq Line, hvis de ophører med at eksistere i det nye år, insisterer Air Greenlands direktør Flemming Knudsen. Han vil dog ikke ud med mere specifikke planer før første oktober, når fremtiden ligger mere fast.

- Vi kender ikke det fulde omfang, før vi har hørt om Arctic Umiaq Line vil fortsætte på kommercielle vilkår. Men vi ved at vores nuværende kapacitet kan løfte skibsmængderne, hvis det bliver nødvendigt. Det gjorde vi også opmærksom allerede under den trafikpolitiske debat i efteråret, hvor vi sagde at vi kunne udvide produktionen med 50-70 %, siger Flemming Knudsen.

Han fortæller at det eneste der ligger fast nu, er at selskabet skal bruge en ny S-61 helikopter. Den nye S61 vil højst sandsynligt blive indlejet, for behovet er der kun, indtil Paamiut får sin landingsbane.

Senere skal der også indkøbes nye mellemstore helikoptere med plads til mellem ni og tolv passagerer. De skal erstatte dele af den nuværende flåde, og Air Greenland har endnu ikke besluttet hvem fabrikanten skal være, mellem de tre typer de lige nu har kig på.

I begyndelsen af måneden blev det annonceret at Air Greenland havde vundet servicekontrakten på helikoptertrafik i Sydgrønland og Disko-bugten.

Air Greenland blev bagefter anklaget for urent trav i forbindelse med udbudsrunden af Air Alpha, der har servicekontrakten til udgangen af året. Air Alpha har også truet med et retsligt efterspil overfor Hjemmestyret.