Østgrønland er et godt område at udvinde i

juulip 23-at 2005 16:45

Verdens førende nikkelselskab, Canadiske Inco er i øjeblikket i fuld gang med at lede efter nikkel seks kilometer sydvest for Tasiilaq. Dr. Anders Lee, Konsulent for Nuna Minerals har i en uges tid været i Tasiilaq for at assistere Inco.

- Hele Ammassalik Ø er et potentielt område for deres fokuserede undersøgelse, siger Anders Lee, der peger på, at netop i forbindelse med mineralefterforskning har en god infrastruktur meget at skulle have sagt.

Og hvis der er forekomster af interesse, er der meget få steder hvor den er bedre end omkring Tasiilaq. Både fordi, at der er et byområde lige i nærheden, men også i selve undersøgelsesfasen, hvor der er brug for assistance fra entrepreneurer og tømrere, siger Anders Lee.

Han peger på, at det også vil betyde noget at der er både atlanthavn og lufthavn og sundhedsvæsen i nærheden, hvis for eksempel Canadiske Inco skulle vælge at satse på en udvinding i området.

- Det har selvfølgelig labnge perspektiver. Indledningsvist skal man finde noget, der har en størrelse, der er driveværdigt, siger Anders Lee.

Men hvis det lykkes, er han sikker på, at det vil have en positiv effekt for de østgrønlandske samfund.

Inco – altså det canadiske selskab, der lige nu leder ved Tasiilaq - blev oprettet i 1902 i New Jersey. Selskabet står i dag for en tredjedel af verdens nikkel, kobber, platin, guld, sølv og andre mineraler.