Lægekredsforeningens formand efterlyser bedre forhold for læger her i Grønland

Allattoq Mads Lynge
juulip 15-at 2005 14:47

Formanden for Grønlands Lægekredsforening, Thomas Steensgaard, bakker sin kollega i Ilulissat op om, at den store udskiftning af læger rundt om på kysten har en negativ virkning på læge-patient-forholdet.

Helt præcist er det læge i Ilulissat, Eskild Boeskov, der så at sige skriger efter bedre forhold for lægerne her i Grønland.

For som han i sagde i middagsradioavisen, er der en risiko for, at de lever i en evig fare for at noget bliver glemt. Det være sig en læges henvisninger om en given patient, og også prøver, der ikke bliver fulgt op.

Som en mulig løsning på rekrutteringen peger lægekredsforeningens formand, Thomas Steensgaard på, at forholdene for lægerne generelt burde forbedres. Lønnen er én side af sagen, men det er ifølge ham ikke det eneste:

- Bedre efteruddannelsesmuligheder er én ting, men også trygge familiemæssige forhold, såsom institutionspladser til børnene, og gode uddannelsesmuligheder for dem også er en anden siger han.

Han påpeger også at den nye generation af grønlandske læger skal sikres bedre forhold, hvis man vil beholde dem. Også her skal der være gode efter- og videreuddannelsesmuligheder, mener Thomas Steensgaard.

I dag er kun 17 ud af 41 lægestillinger på kysten besat af fastansatte. Resten er besat af vikariater.