Læge søger en bedrere behandling af børn og unge

Allattoq Mads Lynge
juulip 14-at 2005 14:00

I går kunne radioavisen fortælle, at politiet havde indstillet efterforskningen af sagen omkring de misrøgtede børn i Nanortalik kommune.

I april-måned i år anmeldte chefdistrikstlæge Rune Jacobsen kommunalbestyrelsen til politiet, for at sylte en række sager om misrøgtede børn. Han var dog ikke klar over, at lovgivningen ikke var færdig:

- Godt nok står der, at man skal straffe efter kriminalloven, men de havde ikke udmøntet hvor stor en straf det skal være, og det vil sige at der ikke vil være en konsekvens af at føre en retssag, siger Rune Jacobsen. Han mener at børnene får en skæv udvikling, hvis der ikke bliver taget ordentligt af dem. Også deres skolegang kan rammes på en negativ måde mener han.

Om det er realistisk at kommunalpolitikerne i Nanortalik kan stilles for en domstol, siger han:

- Det er en lang og tung sag, og dybest set handler det om, at få en klarhed over hvorfor der ikke sker noget, og hvordan kommer man kommer videre, og det er der politikerne har den store opgave, siger chefdistrikstlæge i Nanortalik kommune Rune Jacobsen.

En landstingsforordning fra 2003 fastslår, at det er kommunerne, der har pligt til at hjælpe, hvis der er børn og unge der er blevet udsat for misrøgt.