Upernavik kalder hjælp

juulip 09-at 2005 13:26

For anden gang inden for to måneder beder Upernavik Kommune Familiedirektoratets Kriseberedskab om hjælp til at klare en krisesituation.

Første gang i forbindelse med dobbeltdrabet i Kangersuatsiaq i midten af maj. Denne gang på baggrund af den tragiske bådulykke forleden, hvor fem personer druknede.

-Foreløbig kan vi konstatere at mindst 18 af de nærmeste pårørende vil få brug for krisehjælp. Derudover vil 10 deltagere i eftersøgningen have gavn af støttesamtaler, vurderer socialchef i Upernavik Kommune, Dariusz Sobczynski.

Ifølge socialchefen støtter både embedslæge´Knud Brinkløv Jensen og cheflæge i Kystledelsen, Jens Otto Veje, at der bliver sendt krisehjælp til Upernavik.

Socialforvaltningen, sygehuset og politiet er allerede gået i gang med at yde krisehjælp, men ifølge socialchefen varer det ikke længe før der er brug for yderligere assistance.

Pt. er socialforvaltningen sommerferieramt og de 4-5 medarbejdere er i fare for at blive overbelastede og udbrændte, mener Dariusz Sobczynski.

Næsten samtlige medarbejdere var nemlig også med til at bearbejde krisesituationen i Kangersuatsiaq i maj.