Borgmestrene i Sydgrønland holdt møde med Air Greenland

juulip 07-at 2005 14:44

Som afslutning på de tre sydgrønlandske borgmestres møde i Nanortalik, holdt de i dag møde med Air Greenlands administrerende direktør Flemming Knudsen. Borgmestrene er imod landsstyrets beslutning om, at befordringen udelukkende bliver på flytrafikken, og at skibstrafikken helt kommer ud af Grønlands trafikstruktur.

Borgmester i Qaqortoq Simon Simonsen siger om mødet, at man for det første snakkede om den nye servicekontrakt og de konsekvenser, der kommer med de aftaler, der er ved at blive underskrevet i disse her dage, og om Air Greenland som det også står i servicekontrakten, kan leve op til den service over for de folk der er i Sydgrønland.

-Vi har ikke hørt, om der skal være flere helikoptere i Sydgrønland, men Flemming Knudsen siger, at man gerne vil beflyve de ruter man har nu oftere, så man kan flyve alle der skulle have sejlet, med helikopteren til deres destinationer, siger Simon Simonsen.

Air Greenland påstår, at de kan beflyve hele Sydgrønland, og nu venter man med spænding på, om de kan gøre det til næste år. Og så vil de ud fra det, se om de kan lade sig gøre. Med hensyn til priserne har man fra Air Greenland sagt, at jo flere der kommer til at flyve fremover, jo billigere vil billetpriserne blive.

-Om det bliver en realitet, er noget vi må vente med at se til næste år, hvis denne her aftale skulle blive godkendt, siger Simon Simonsen.

Simon Simonsen mener, at det er alt, alt for dårligt, at man ikke har hørt befolkningen bedre end man har gjort.

-Sådan som vi kender os selv her i Grønland, så kommer reaktionerne først når man kan se realiteterne der er kommet ud af den nye aftale. Og folk bliver jo nok også utilfredse med noget, og der vil det være for sent at reagere på noget, Simon Simonsen.

De sydgrønlandske kommuner har rettet en henvendelse til Landsstyret med krav om, at få svar på blandt andet, hvilke beregninger der ligger bag tilkendegivelserne om regionale prissænkninger, hvordan man forestiller sig, at helikoptertrafikken skal erstatte skibstrafikken, om behovet for kapacitetsforøgelser er blevet undersøgt, og hvorledes man har overvejet turismen i denne sammenhæng.