Mor til tre misbrugte drenge skuffet over landsrettens dom

juulip 01-at 2005 10:53

Moderen til tre af de 11 misbrugte drenge fra Narsaq er skuffet over at, gerningsmanden ikke kommer til at afsone i Herstedvester. Dog er det positivt, at dommen stadig lyder på tidsubestemt anbringelse i anstalt.

-Vi var ellers glade for kredsrettens beslutning om, at han skal anbringes på Herstedvester på ubestemt tid. Og derfor blev vi og børnene meget kede af det, da vi hørte, at man havde ændret det til at han skal blive her i landet. Men vi er meget glade for, at det stadig er på tidsubestemt anbringelse, siger Karoline Eliassen Tittussen, mor til tre drenge der er blevet misbrugt af den 52-årige mand i Narsaq.

Hun fortæller, at de og børnene bliver meget kede af det, når de møder manden i byen fordi de ellers ikke vil se ham igen.

-Vi er meget glade for at han kommer væk fra byen og mine tre drenge som han har misbrugt glæder sig også meget til det, siger Karoline Eliassen Tittussen.

Landsretten afgjorde i går sagen mod manden, som stod anklaget for seksuelle overgreb mod 11 drenge.

I april måned fandt Narsaq Kredsret manden skyldig i overgrebene, der har stået på igennem flere år.

Landsretten har lige som kredsretten fundet manden skyldig i størstedelen af de 17 forhold, han stod anklaget for. Men i modsætning til kredsrettens dom, som lød på anbringelse i Herstedvester på ubestemt tid, har landsretten ændret dommen, så den lyder på anbringelse i en åben anstalt i Grønland på ubestemt tid.

Selvom moderen er ked af at manden der har misbrugt tre af hendes drenge ikke kommer på Herstedvester, mener psykologen Ernst Peilmann der har behandlet de misbrugte drenge, at det er en naturlig udvikling at man beholder de dømte i landet.

-Jeg synes, det er en naturlig udvikling i vejen hen imod at Grønland efterhånden selv overtager de forpligtelser man tidligere har haft i det danske justitsministerium, siger Ernst Peilmann. Han mener at det kan være uheldigt at drengene stadig kan møde krænkeren. Han vurderer, at det bedste ville være, hvis han afsoner sin straf så langt borte som overhovedet muligt.