Stop for krabbefiskeri fra Nuuk til Paamiut

juunip 30-at 2005 14:42

Fra på onsdag i næste uge, den 6. juli, er det slut med kystnært fiskeri efter krabber i forvaltningsområdet Nuuk – Paamiut.

Stoppet kommer fordi krabbekvoten for Nuuk – Paamiut-området er brugt op for i år, og det kommer lidt tidligere end man havde forventet i Fangst- og Fiskeridirektoratet, oplyser afdelingschef Emanuel Rosing.

Det er første gang efter at Grønland sidste år blev inddelt i seks forvaltningsområder, at Hjemmestyret stopper krabbefiskeriet. Det skal gøres hver gang et område har opbrugt den tildelte kvote. Sidste indhandlingsdag i Nuuk – Paamiut-området bliver altså på tirsdag den 5. juli.

KNAPK’s formand, Peter Olsen, er skuffet over afgørelsen. Siden maj har fisker- og fangerorganisationen gjort Hjemmestyret opmærksom på at kvoten på de 1.308 tons krabber i området snart var opfisket.

- Siden 17. maj har vi ventet på svar fra Landsstyremedlemmet for Fangst- og Fiskeri, på en anmodning om en større kvote. Men vi fik aldrig noget svar, siger en skuffet Peter Olsen.

Han mener at Landsstyremedlemmet viser for lidt vilje til at hjælpe fiskerne og at KNAPK ikke vil acceptere forholdene.

Hvad angår de øvrige forvaltningsområder, oplyser Peter Olsen, at man i Sisimiut og Diskobugten har fisket halvdelen af kvoten på nuværende tidspunkt.

Først i morgen mener direktoratet for Fangst- og Fiskeri at have overblik over status for samtlige forvaltningsområder.

På fredag i næste uge holde Fiskerirådet møde, og her vil KNAPK igen appellere om en større krabbekvote.