Vandkraftmuligheder bør udnyttes nu!

Allattoq Karsten Sommer
juunip 30-at 2005 11:01

Nu må der gøres noget for at sætte gang i erhvervsudviklingen i Qasigiannguit, Aasiaat og Kangaatsiaq kommunerne. Det skriver de to IA-landstingsmedlemmer Ane Hansen og Aqqaluk Lynge i en henvendelse til Landsstyret.

De foreslår derfor at vandkraftmulighederne omkring Qasigiannguit nu prioriteres.

Ane Hansen siger at der er allerede foretaget flere forskellige forundersøgelser i de sørige områder omkring Qasigiannguit.

- De områder som kunne være interessant for vandkraftbyggeri, ligger lige syd for Qasigiannguit, Orpissooq søen samt Kangersorngup tasia, de har før været nævnt og undersøgt som oplagte emner for et vandkraftværk, siger Ane Hansen.

Hun mener at det er på tide at Landsstyret tager stilling til de mange forundersøgelsesresultater der er foretaget.

- Vandkraft projekterne i Sydgrønland og Sisimiut er startet, så nu vil det være nærliggende at tænke på Diskobugtområdet, som jo er et stort fiskeriområde, hvor fabrikkerne bruger store summer på el, siger hun.

Ane Hansen siger at der ikke er sket nye erhvervstiltag de seneste 5 til 7 år i de nævnte kommuner.

Derfor er det nærliggende at vandkraft projektet virkeliggøres i løbet af de næste 5 til 10 år.

Til spørgsmålet om hendes og Aqqaluk Lynges udmelding ikke blot er valgkamp svarede hun:

- Uanset om det er valgkamp eller ej, så er det et arbejde vi som folkevalgte skal og bør udføre. Emnet er oplagt, fordi der i disse år er stor debat omkring el priser og ikke mindst om hvordan vi kan komme til at betale mindre for vores energiforb