Islandrute vækker bekymring i Sydgrønland

juunip 29-at 2005 17:20

Til august udløber den 3-årige aftale om sommerbeflyvningen fra Island til Sydgrønland. Selvom rejsearrangørerne rundt omkring i verden har fuld gang med at planlægge turistsæsonen for næste år, har landsstyret endnu ikke besluttet sig for rutens fremtid.

- Det vækker stor bekymring i regionen, siger direktør Tina Jensen fra Destination South Greenland.

- Vi prøver at holde vores samarbejdspartnere positive samtidig med at vi holder dem lidt hen, siger direktør Tina Jensen fra Destination South Greenland.

Det er hun ikke tilfreds med, for hun ved, hvor pressede samarbejdspartnerne er med at lave deres programmer, og derfor gerne vil have svar på, om de kan sælge deres produkter til Sydgrønland.

Hun siger, at der kommer forespørgsler både fra Tyskland, Island og USA, som gerne vil lave kombinationspakker til Island og Sydgrønland, og de kunder har brug for besked nu.

Tina Jensen siger, at der allerede har været en aktør, der har trukket sig på grund af det manglende svar fra Hjemmestyret.

De sydgrønlandske kommuner står klar med 300.000 kroner i årlig støtte til ruten.

Den islandske stat vil desuden yde 1,2 millioner kroner, mens hjemmestyret endnu ikke har meldt ud, om de vil give et tilsvarende beløb. De sidste penge er afgørende for, om ruten kan blive til virkelighed.

Destination South Greenland oplyser, at der kommer 1.000 turister til landet via Island hver sommer, og det betyder en årlig omsætning på ca. 11 millioner kroner.