Elever i Upernavik sikret kollegiepladser

juunip 28-at 2005 15:40

Alle bygdeeleverne i Upernavik kommer alligevel i 10. klasse efter sommerferien. Kommunen har nemlig i sidste øjeblik fundet en bolig til dem.

Og det er kommunalpolitikerne, der bogstaveligt talt må lægge plads til 10.- og 11. klasseseleverne fra kommunens bygder, der endnu ikke har fået en kollegiebolig i Upernavik. En bolig, der er nødvendig, for at de kan gennemføre skolegangen i byen.

15 af de 17 elever, der endnu ikke har fået et sted at bo inden skoleårets start, skal nemlig bo i de kommunale værelser, som bygdernes kommunalbestyrelses- og udvalgsmedlemmer ellers bruger, når de er til møder i Upernavik.

Kommunen sætter ekstra senge op, så de fleste elever kommer til at bo på dobbeltværelser. Og dermed har kommunen fundet en løsning til næsten samtlige 70 elever fra bygderne, som går i skole i Upernavik.

Men borgmester Jens Immanuelsen fra Atassut understreger samtidig, at der er tale om en midlertidig løsning.

- Derfor er det meget nødvendigt at det planlagte kollegiebyggeri bliver sat i gang, og at hjemmestyret giver tilskud via finansloven, siger borgmesteren.

- Vi har stadigvæk et behov for et kollegiebyggeri til 90 elever, som vi har søgt om. Og det er vigtigt, at der bliver afsat penge de nærmeste år, siger Jens Immanuelsen.

Han siger, at kommunen endnu ikke har fundet ud af, hvor bygdernes kommunalpolitikere skal bo, når de er til møde i Upernavik.

- Men det bliver det næste, vi skal finde en løsning på, siger borgmesteren. Borgmesteren lover desuden, at kommunen også finder en bolig til de sidste to elever i løbet af juli måned.

Elevernes værelser ligger lige ved det eksisterende skolehjem. Og det gør, at de kan bruge skolehjemmets faciliteter.