KNAPK imod at skære i finhvalskvoten

juunip 23-at 2005 11:51

Fisker- og fangerorganisationen KNAPK er imod at reducere den årlige finhvalskvote fra 19 til 10 hvaler. Landsstyremedlem for fangst og fiskeri, Rasmus Frederiksen sagde ellers i går fra hvalkommissionens møde i Sydkorea, at KNAPK er enig i beslutningen om en reducering.

Vi vil fra KNAPK understrege, at vi ikke støtter beslutningen om reduceringen, siger formand for KNAPK, Peter Olsen.

Han har talt med samtlige repræsentanter ved IWC konferencen. Og de har ikke ændret deres holdning. KNAPK accepterer ikke en reducering af hvalkvoten.

Men hvorfor kan KNAPK ikke gå med til at reducere finhvalskvoten fra 19 til 10 i årene 2006 og 2007?

De seneste år har fangerne nemlig kun fanget omkring 10 finhvaler årligt?

- Vi er meget imod at få reduceret kvoten, da der er forskellige grunde som dårligt vejr til, at man ikke har fanget samtlige 19 finhvaler, siger Peter Olsen.

- Vore medlemmer vil blive hårdt ramt på det økonomiske og deres levevilkår vil også blive forringet meget pga. reducering. Det er for at beskytte vore medlemmers interesser og levevis vi er i mod denne reducering, siger Peter Olsen.

KNAPK vil stå fast ved beslutningen og rette henvendelse til landsstyremedlem for fangst og fiskeri for at få landsstyret til at lave tiltag for at forbedre videnskabelige forundersøgelser.