Høje udgifter til repræsentation

juunip 23-at 2005 05:41

Ifølge en oversigt fra Landsstyrets sekretariat, som Radioavisen har fået udleveret, bruger landsstyremedlemmerne rigtig mange penge på repræsentation.

I alt blev der sidste år brugt omkring 1.250.000 kroner alene på at ”yde en erkendelse, når der foreligger en særlig anledning”, som der står i landsstyrets cirkulære om repræsentationsudgifter.

Den absolutte topscorer er uden sammenligning Landsstyremedlem for miljø, boliger og infrastruktur Jens Napaattooq. Han brugte i 2004 over 400.000 kr. til repræsentation. Det er op mod en tredjedel af landsstyrets samlede forbrug.

Det svarer til, at Jens Napaattooq brugte omkring 1.400 kr. om dagen på de såkaldte særlige anledninger. Ifølge Napaattooqs direktorat er der ingen særlig grund til de høje udgifter, udover at Landsstyremedlemmet rejser meget.

Fra Napaattooqs højder er der et stykke ned til andenpladsen i forbrug. Den besættes af Landsstyremedlem for blandt andet uddannelse og kultur, Henriette Rasmussen. Hun fik i 2004 brugt ca. 180.000 kr. på repræsentationskontoen.

Reaerchen er lavet i samarbejde med Nuuk TV.