Usædvanligt indbrud i Ilulissat

Allattoq Karsten Sommer
juunip 17-at 2005 10:46

Normalt har folk ikke den store lyst til at komme på politistationer – de fleste vil helst ud i en fart! Men ikke i Ilulissat…..

Der kunne politiet onsdag morgen klokken 8 konstatere at nogen havde brugt natten til at bryde ind på byens politistation. Det fortæller den nyudnævnte stationsleder, Janus Eigaard.

De ubudne gæster var brudt ind via stationslederboligen, der ligger oven på politistationen, men som i onsdags stadig var ubeboet, da den ny stationsleder først er kommet til byen for få dage siden.

Dernæst havde de sparket en dør mellem boligen og selve politistationen ind, så de havde adgang til….ja, det ligger ikke helt klart hvad de var ude efter?

Gerningsmændene nøjedes nemlig med at stjæle nogle få flasker vin, der var til overs fra politiets julefrokost sidste år. De huggede også et par kreditkort, men dem nåede de ikke at bruge, for knap en time efter at politiet havde konstateret indbruddet, anholdt de de tre gerningsmænd – dvs. inden butikkerne åbnede, så de kunne bruge de stjålne kreditkort.

Vinen var dog drukket – og de natlige gæster vil nu blive straffet og afkrævet erstatning for de bortkomne flasker, fortæller en smilende Janus Eigaard til Radioavisen