Tre lig fundet på Hareøen

juunip 14-at 2005 10:22

Der er tale om tre mænd på henholdsvis 34, 40 og 43 år, der forsvandt i august sidste år.

De tre havde været til fodboldturnering i Qeqertarsuaq på Disko-øen. Selvom det havde været dårligt vejr om natten med vindstød af kulingstyrke, besluttede de om morgenen søndag den 8. august sidste år at sejle hjem til Aasiaat. Vejrudsigten så også fin ud med aftagende ret svag vind. Et sted mellem klokken 7 og 8 stod de ud af havnen i Qeqertarsuaq. De sejlede af sted i en åben hvid 10-fods jolle af mærket With 300. Bagpå sad en 40 hestes Mariner påhængsmotor. En meget stor motor på så lille en båd.

De tre mænd når ikke hjem til Aasiaat, og en storstillet eftersøgning bliver sat i gang. Inspektionsskib, flyver og helikopter bliver sat ind i eftersøgningen. Hare-øen, som ligene siden bliver fundet på, er vendepunkt for flyvningerne og skibet har også været forbi øen. Efter ni dage afblæses eftersøgningen. Stationslederen ved politiet i Aasiaat sagde dengang, at de tre menes omkommet.

Men det er de ikke. De tre mænd er med jollen drevet i land på Hare-øen. Her bygger de en læhytte af ting, de har fundet på øen. Der er ingen, der ved hvor længe de overlever. Ingen, der ved om det er sult eller tørst eller noget helt tredje, der koster dem livet.

I sidste uge bliver politiet i Ilulissat så kontaktet af nogle fiskere. De har set noget mistænkeligt på Hare-øen. Det er læhytten, og her finder politiet de tre omkomne. Den 12. juni bliver de identificeret som de tre savnede fra sidste år.