Kommuner: Mere tid til strukturudvalget

juunip 09-at 2005 15:24

- Vi vil have mere tid!

Så klar var udmeldingen fra kommunalpolitikerne på KANUKOKA’s delegeretmøde i dag.

Efter strukturudvalget i går fremlagde deres tanker om at lægge de nuværende 18 kommuner sammen til fire storkommuner, kom kommunerne i dag med deres reaktioner. De efterlyste alle at få uddybet konsekvenserne af en kommunesammenlægning.

Johanne Olsen fra Ilulissat påpegede, at der skal afses tid til at kortlægge de personalemæssige og økonomiske konsekvenser af en strukturreform.

Fra flere fronter blev der krævet en større dialog mellem politikere og borgere, inden man beslutter at ændre kommunestrukturen.

- Befolkningen skal også have mulighed for at komme med reaktioner på tankerne om en kommunereform, lød det fra borgmester i Qeqertarsuaq Augusta Salling.

Fra Qeqertarsuaq, Kangatsiaq og Aasiaat kommuner forlangte man strukturudvalgets arbejde forlænget med et eller to år.

Kommunerne fra Midtgrønland kritiserede strukturudvalget for ikke at have lyttet til deres ønske om ikke at blive lagt sammen.

Fra Sydgrønlands kommuner fremlagde borgmester i Ivittuut, Per Nukaaraq Hansen et forslag om at sammenlægge kommunerne i syd med de østgrønlandske kommuner.

Med de udmeldinger fra kommunerne konkluderede den afgående formand for KANUKOKA, Jens Lars Fleischer, at strukturudvalgets arbejde skal fortsætte, men med en længere tidsfrist.

Jens Lars Fleischer overlader det nu til KANUKOKA’s nye formand og bestyrelsen at arbejde videre med kommunernes ønske om mere tid.

Strukturudvalgets arbejde skulle efter planen være færdigt i efteråret.