Kursus løser ikke problemerne

Allattoq Karsten Sommer
juunip 07-at 2005 10:59

Nuuks borgmester Agnethe Davidsen foreslog i går at den store mangel på socialrådgivere i Nuuk Kommune kunne afhjælpes ved at give kontorpersonalet en tre måneders kursusuddannelse, så de kunne aflaste socialrådgiverne.

Frederikke Zeeb står for kursusvirksomheden på Socialrådgiverskolen og er lidt nervøs for det forslag.

- Jeg vil sige at det er betænkeligt. Men det kommer an på hvordan det tre måneders kursus bliver tilrettelagt. Hvis det kan lykkes at lave et godt kursusforløb for kontorpersonalet, så kan de blive en god hjælp for de uddannede socialrådgivere. Men de kan ikke erstatte en uddannet socialrådgiver.

Når Frederikke Zeeb taler videreuddannelse af kontorpersonale på Socialrådgiverskolen er det mere en såkaldt Rådgivningsassistentuddannelse man satser på. En 2-årig uddannelse i tre moduler af 70 timer, med mellemliggende praktik ude i socialforvaltningerne.

- Vores erfaringer med rådgivningsassistentuddannelsen, er at de kan være til god hjælp ved førstegangshenvendelser fra familier. Men det er jo ikke alle problemer de kan løse. F.eks. en familie i krise skal sendes videre til en uddannet socialrådgiver, siger Frederikke Zeeb..

Frederikke Zeeb synes at det er allervigtigst at få skabt arbejdsforhold for de allerede uddannede socialrådgivere, så de får styrke til at udføre deres arbejde bedst muligt.

- Mange gange har jeg erfaret at socialforvaltningerne har store forventninger til de nyuddannede socialrådgivere, på grund af de mange sociale problemer, der ligger og venter ude omkring i samfundet. Men der må arbejdsgiverne altså huske på at de er nyuddannede. De skal jo have mulighed for først at få nogle erfaringer i virkeligheden, før de kan fungere optimalt, slutter Frederikke Zeeb.