Danskere siger nej til hvalfangst

Allattoq Karsten Sommer
maajip 30-at 2005 06:27

Kun fem procent af danskerne svarer ja, når de bliver spurgt, om de går ind for hvalfangst. Hele 53 procent er direkte imod, og 66 procent ønsker ikke, at den danske regering skal arbejde for genindførelse af kommerciel hvalfangst. Det viser en helt ny undersøgelse lavet af analyseinstituttet AIM.

- Den danske befolkning tager afstand fra hvalfangst. Alligevel vælger den danske regering at arbejde aktivt for at genindføre en fangst, der kun kan karakteriseres som dyremishandling, står der at læse på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside.

Organisationen betegner det som "skamfuldt" og "grotesk", at Danmark har gjort sig til foregangsland for genindførelse af hvalfangst. Det kan ikke lade sig gøre at aflive hvaler hurtigt og smertefrit, påpeger foreningen, der mener, at hvalfangst er uacceptabel set fra en dyreværnssynsvinkel.

Danmark har som formand for Den Internationale Hvalfangstkommission (IWC) gjort sig til talsmand for, at der internationalt gennemføres en kontrolleret bæredygtig hvalfangst til afløsning for det stop for kommerciel hvalfangst, som blev indført i 1986.

Dermed følger Danmark Grønlands og Færøernes kurs.