TDC: 250 procents avance er rimeligt

maajip 25-at 2005 16:39

Det er en mere end god forretning, når TDC køber telefoni af TeleGreenland for 2 kroner i minuttet, og sælger den videre til kunderne for 6,75 kr. Alligevel er TDC ikke i tvivl, deres avance på 250 procent er rimelig.

TeleGreenland er kede af forholdene på forbrugernes vegne.

- Vi har adskillige gange i vores forhandlinger med TDC gjort opmærksom på, at vi finder det aldeles urimeligt, at de tager så høj en pris for deres trafik til Grønland, sagde TeleGreenlands vicedirektør Erik Haldager tidligere på ugen.

Men TDC fastholder, at deres priser til Grønland er helt rimelige.

For selv om det lille telefonselskab Supertel kan sælge minutterne for 2,5 kroner stykket, kan TDC altså ikke gå lavere end 6,75 kr., siger direktør for TDC Privat Gert Rieder.

- Vi er nød til at forholde os til de priser vi skal betale, og det er ud fra de priser vi sætter vores takst, siger han.

Ifølge ham er det ikke muligt for TDC at sætte priserne ned. Han henviser til, at TDC i modsætning til mindre firmaer skal have en kundeservice, en omfattende hjemmeside og andre tilbud, som små firmaer ikke behøver bruge særligt mange penge på.

Hvorfor det skulle være nødvendigt for TDC at have Danmarks højeste priser til Grønland, eller hvor meget TDC tjener i avance på de høje minutpriser, vil direktøren til gengæld ikke ud med.

TDC leverer for øjeblikket cirka 70 procent af telefontrafikken til Grønland.

TeleGreenlands vicedirektør Erik Haldager siger i en kommentar til TDC’s udmelding, at kunderne jo bare må konstatere at TDC tager en væsentligt højere pris end andre på markedet, og handle derefter.