Lav interesse for billig telefoni

maajip 23-at 2005 10:54

Efter to år som eneste udbyder af billig telefoni fra Danmark til Grønland, er det lille telefirma Supertel skuffet over kundeudviklingen. Det startede ellers så godt, fortæller John Topp, der er direktør i firmaet.

- Siden august 2003, hvor vi lancerede vores samarbejde med Tele Greenland, fik vi cirka tusind kunder på i løbet af det første halve år. Siden er det fadet meget ud, siger han.

Supertel tilbyder telefoni Danmark Grønland, til samme pris som det koster at ringe fra Grønland til Danmark.

Ligesom TDC køber Supertel minutterne af TeleGreenland for omkring 2 kr. i minuttet. Men hvor TDC tager seks kroner og femoghalvfjerds øre per minut, tager Supertel omkring to kroner og halvtreds øre. Det vil sige 240 kr. mindre for en times opkald.

Og der er mange, der sidder og betaler ekstra, ifølge John Topp.

- Vi har en vurdering af hvor mange Grønlændere der bor i Danmark, og jeg tror der er rigtig mange, der gør det, fordi de ikke tænker på, at de kan spare penge på telefoni til Grønland. Der er for eksempel nogle virksomheder, som samarbejder med andre virksomheder i Grønland. Og det er jo dem vi gerne ville have fat i, siger han.

Supertel sidder lige nu på kun omkring ti procent af telefonien til Grønland. Og det skulle gerne blive til mere. Så nu vil firmaet begynde at markedsføre sig igen.

- Jeg kan aldrig få hundrede procent, men vi kan genoptage markedsføringen i de her miljøer, hvor vi ved at der er en høj grønlandsk penetration, siger John Topp.

Supertel har et samarbejde med TeleGreenland omkring markedsføring i Grønland. I alt har det lille firma omkring 5000 kunder i Danmark.