Delte meninger om ung sundhed

maajip 18-at 2005 16:01

Her til aften byder landsstyremedlem for Sundhed – Asii Chemnitz Narup - velkommen til en diskussion om sundhed. Deltagerne i debatten er unge fra af Nuuks forskellige ungdomsklubber. Landsstyret er ude på at høre de unges bud på, hvad der skal til for, at de unge vælger ”det sunde liv”. Radioavisen tog forsmag på debatten med en nysgerrig mikrofon i Nuuks bymidte her til eftermiddag.

Lars på 18 føler at han lever sundt. -Jeg drikker ikke, jeg ryger ikke og jeg drikker kun en sodavand om dagen. Det er noget jeg har besluttet.

Nancy på 16 tænker ikke på sin sundhed til daglig. -Jeg tænker på mit liv. Jeg vil være mig selv, og andre skal ikke beslutte hvordan jeg skal leve. Men jeg spiser mindre slik nu end før, og drikker også færre sodavand.

Jakob på 13 skænker ikke sin sundhed en tanke. -Jeg spiser hvad jeg kan lide. Og det har jeg det godt med. Det er noget pjat med dem der snakker sundhed. Det skal de da ikke bestemme. Og det kan de da heller ikke. Vi spiser alligevel på restauranter og den slags. Det er et håbløst projekt!....i følge Jakob.