Telefonrådgivning til Kangersuatsiaq

maajip 17-at 2005 16:20

Knap fire dage efter drabet på en 26-årig mor og hendes seks år gamle datter i Kangersuatsiaq, har Familiedirektoratet modtaget en anmodning om krisehjælp til bygden.

For selv om Upernavik i dag havde et hold ude og vurdere situationen i Kangersuatsiaq, ved kommunen på forhånd, at de ikke kan løfte den tunge opgave med at få hjulpet de pårørende og andre chokerede borgere i det lille samfund på 240 indbyggere.

Fungerende direktør i familiedirektoratet Søren Rendal vil dog kun love telefonrådgivning indtil videre:

- Vi opretter en kontakt og vi opretter nogle telefonnumre, som de forskellige kan ringe til hinanden på, så de kan opdatere hinanden. Og så har vi gjort klar til, at vores krisespecialist skal kunne supervisere det hold, som er på stedet, siger fungerende direktør i familiedirektoratet Søren Rendal.

Telefonrådgivningen fra familiedirektoratets kriseberedskab er kun til Upernaviks og bygdens social- og sundhedsvæsen. Bygdens borgere må så henvende sig til dem for vejledning.

Udover at hjælpe de forskellige lokale myndigheder til at magte situationen, skal telefonrådgivningen også virke den anden vej, så Familiedirektoratet kan få et indtryk af, om der er behov for at sende en psykolog eller lignende af sted.

Søren Rendal erkender, at direktoratet kunne have været hurtigere på aftrækkeren, men de har valgt at vente på kommunens udspil. Og ifølge Rendal har kommunens henvendelse mere form af en orientering om situationen, end den er en konkret anmodning om at sende krisehjælp til bygden.

Hverken Upernaviks socialchef eller kommunekontoret i Kangersuatsiaq vil kommentere sagen lige nu. Heller ikke politiet har nogen kommentarer - de henviser til, at sagen er under efterforskning.

Politiet har tidligere bekræftet, at en mistænkt, efter grundlovsforhør, er tilbageholdt i fire uger, sigtet for drab. Derudover er der ikke blevet frigivet information om tragedien.