Telepostcenter i Nuuk åbnet

Allattoq Karsten Sommer
maajip 09-at 2005 10:54

Det var en festdag i Nuuk her til formiddag kl.10, da TelePost åbnede sit nye center i højhuset ved Forsamlingshuset.

Bestyrelsesformand Kaj Egede klippede det obligatoriske silkebånd over, direktør Brian Buus bød velkommen, og så væltede det ellers ind med folk, lige fra kunder til børnehavebørn, der var tiltrukket af saftevand og småkager.

Det ny postcenter er på over 2000 kvadratmeter, og kan prale af at have Nordens største postboksanlæg – 2.300 bokse. Postmester Susanne Kristensen er stolt.

-Vi synes det hele er meget vellykket. Og for kunderne bliver det en fordel at alt nu er samlet på ét sted. Man kan stille sig op i den samme kø, uanset om man skal sende breve, betale regninger eller købe en ny telefon. Og med den nye postboksafdeling har vi fået fjernet ventelisterne til bokse og forbedret den daglige service.

Det ny posthus vil således være til gavn for den almindelige kunde, for erhvervskunderne og også for de ansatte, som får langt bedre arbejdsforhold end tidligere. Men posten kommer ikke hurtigere frem. Hverken til Nuuk eller ude i landet. Postdirektør Per Svendsen fortæller hvad der er på vej ude i landet.

-Åbningen af telepostcenteret i dag er en del af en lang moderniseringsproces, hvor Nuuk var et af de sidste steder, der manglede nye faciliteter.

Sisimiut er det næste sted der får nyt posthus, og vi er også i gang med at udarbejde planer i Aasiaat, Kangerlussuaq og Pituffik. Et posthus i dag handler jo ikke kun om at sende breve og betale regninger. Vores tilknytning til Tele gør det naturligt at vi også har en mængde teleprodukter. Men vores primære produkter er stadig breve og pakker, fortæller postdirektør Per Svendsen.