Medarbejdere svigter rejefabrik i Narsaq

maajip 06-at 2005 10:51

Royal Greenlands Fabrikschef i Narsaq Elias Didriksen slår alarm i den nyeste udgave af Sermitsiaq. Her fortæller fabrikschefen, at rejefabrikken stod og manglede 55 medarbejdere i slutningen af april. En henvendelse til arbejdsmarkedskontoret i kommunen resulterede kun i otte medarbejdere.

I kommunen forklarer fungerende socialchef Kiista P. Isaksen at det volder problemer at anvise folk til Royal Greenlands fabrikker når det sker med meget kort varsel.

- Det er svært at finde folk som skal træde til allerede dagen efter, siger Kiista P. Isaksen. Hun mener desuden det ville hjælpe på motivationen hos de arbejdsløse, hvis fabrikken kunne tilbyde længerevarende arbejde end blot en dags arbejde.

Fabrikschef Elias Didriksen vil ikke interviewes af radioavisen, men siger til Sermitsiaq, at han har indkaldt kommunen, den lokale SIK afdeling og fiskerne til et møde på mandag.

Fabrikken i Narsaq står ikke alene med problemet om svigtende arbejdskraft omkring lønningsdag. Ilulissat-fabrikken manglede ifølge Sermitsiaq 50 arbejdere i sidste uge. Men i forhold til Narsaq er problemet på de øvrige fabrikker mindre, oplyser produktionsdirektør Peter Luxhøj fra Royal Greenlands hovedkontor.

En af forklaringerne kan være at de øvrige fabrikker har haft besøg af Royal Greenland Academy, hvor medarbejderne har været på kursus.

- Det har haft en klar målbar effekt på produktiviteten, siger Peter Luxhøj.

Chef for Royal Greenland Academy Hans Broe forklarer, at udviklingskurset har vist sig at hjælpe på arbejdsmoralen.

- Det rykker for medarbejderne at de får åbnet øjnene for det mulighederne i det enkelte menneske og vide, at man ikke står alene, siger Hans Broe.

Hans Broe håber derfor, at der vil ske en forandring for fabrikken i Narsaq, når medarbejderne på Narsaq-fabrikken har været på kursus i Royal Greenland Academy. Det sker i slutningen af maj og tre uger frem. Her er fabrikken lukket på grund af modernisering.