Klimaforberedelser skabte enighed i Landstinget

maajip 04-at 2005 16:50

Dagens debat i landstinget tog udgangspunkt i et oplæg fra IA’s Kuupik Kleist. Han ser gerne, at Grønland ruster sig til den globale opvarmning, som allerede nu slår igennem i forhold til natur og fangst. Og det var der ikke nogen i Landstinget, der var uenige i.

Demokraterne opfordrede til at forbedre det statistiske materiale. Atassut talte især om at forberede fiskerne og fangerne. IA ville have en slags klimatænketank på tværs af direktorater. Og i Siumuts lange indlæg, blev der blandt andet opfordret til at inddrage de direkte berørte, i forskningen. Nemlig fiskerne, fangerne og landbruget.

Det er Landsstyremedlem Jens Napaattooq, der udover miljø og natur også har det politiske ansvar for det klimatisk udfordrede område for boliger og infrastruktur, der talte på Landsstyrets vegne.

Han fortolkede debatten i salen som en opbakning til det arbejde, han allerede har sat i gang. Og der blev ikke sagt noget, der får ham til at ændre strategi.

- Vi har allerede fremlagt meget tydeligt fra Landsstyrets side, hvilke rammer vi arbejder ud fra, samt hvordan vi fremtiden skal bruge det input vi får, og hvilke samarbejdsrelationer vi skal have med andre lande, siger han

Til august kommer 25 udenlandske miljøministre til Ilulissat for ved selvsyn at konstatere ændringerne i den arktiske natur. De er inviteret af den danske miljøminister Connie Hedegård.