Ekstra skibe skal lette presset

apriilip 27-at 2005 05:26

Containerne hober sig op på kajen i atlanthavnen i Nuuk, fordi der landes flere rejer end nogensinde før. Desuden skal der fragtes mere og mere gods fra Danmark til Grønland. Det har lagt pres på Royal Arctic Lines skibe, der er lastet ”helt op til skorstenen,” som selskabet betegner det.

For at lette presset har Royal Arctic Line indchartret skibe for at dække behovet i de travle perioder. I første omgang har et tysk skib sejlet 205 tomme frysecontainere til Grønland.

Desuden er ’Irene Arctica’ på en ekstra rejse til Grønland for at flytte containere mellem nord og syd. Royal Arctic har ligeledes indcharteret containerskibet ’Rijn Trader’ fra medio maj til medio september 2005.

Divisionschef i Royal Arctic Linietrafik Niels Clemensen erkender, at det koster selskabet millioner at indchartre skibene. Men han håber alligevel at tjene på det i sidste ende på grund af de øgede godsmængder. Alene i første kvartal har selskabet haft 4000 kubikmeter ekstra i forhold til sidste år oplyser divisionschefen.

Royal Arctic Line holder generalforsamling i eftermiddag.