En mere ens familiepolitik efterlyses

Allattoq Mads Lynge
apriilip 19-at 2005 16:06

Landstingsmedlem Isak Davidsen fra Siumut, vil sikre forholdene for enlige mødre og enlige fædre, der på grund af skilsmisse bliver alene med deres børn. På Landstingets møde i dag efterlyste han en mere ens familiepolitik i kommunerne.

- Når et par går fra hinanden, eller på anden måde mister hinanden, er der kommunerne imellem desværre alt for store forskelle på deres levevilkår, siger Isak Davidsen.

Ifølge ham er vilkårene for enlige mødre og fædre sikret gennem landstingsforordninger. Problemet består så i, at kommunerne har uens fortolkninger af de forordninger.

For eksempel kan der opstå problemer hvis den ene af parterne ikke får anvist en ny bolig, og derved ikke kan få ordentlig samkvemsret med børnene.

I 2003 var der i Grønland lidt over 1400 enlige mødre og enlige fædre. Det tal er siden steget med næsten 100, så der nu er over 1500 enlige forældre.

Der er i alt 4713 par med børn her i Grønland. Det svarer til, at cirka 38 procent af befolkningen har børn.

Landsstyremedlem for familier, Tommy Marø lovede, at der vil blive sat en undersøgelse i gang, med henblik for senere at kunne samkøre de forskellige kommuners familiepolitik:

- Det kan ikke være rigtigt, at én kommune skal kunne anvise boliger hurtigere end sin nabokommune, når det gælder par, der er gået fra hinanden, siger Landsstyremedlem for familier Tommy Marø.