Josef Motzfeldt: Penge til uddannelse er placeret

Allattoq Mads Lynge
apriilip 18-at 2005 17:58

Atassut er helt enig i, at der skal gøres noget ekstraordinært for, at flere skal tage en uddannelse. Derfor var Atassut sidste år i forbindelse med finanslovsforhandlingerne tilfredse med, at Landsstyret ville søge om en ekstra pose penge til formålet på 25 millioner kroner om året frem til år 2008.

Men Landsstyret har stadig ikke fortalt, hvornår de vil bruge pengene, og til hvad, og det er ifølge Atassut ikke godt nok.

- Det ville være flot med en plan over, hvordan vi skal bruge midlerne, og placere dem de rigtige steder, så man sikrer, at man får noget ud af de 400 millioner kroner, som man kommer til at afsætte frem til 2013, siger Atassuts forkvinde, Augusta Salling.

Landssstyremedlemmet for økonomi, Josef Motzfeldt, skulle som politisk ansvarlig fremlægge den politisk-økonomiske beretning 2005, og han gav svar på tiltale:

- De 25 millioner kroner er allerede lagt i bestemte programmer, men hvis Atassut fortsat er usikker på hvad 2008-forhøjelserne skal indeholde, som slutter på 125 millioner kroner til den tid, kan jeg kun sige at Landsstyret ikke kommer ikke med helt eksakte beskrivelser af hvilke indsatser, der skal være, når bevillingerne skal forhøjes til op imod 400 millioner kroner, siger Landsstyremedlem for økonomi Josef Motzfeldt. Han understregede dog samtidig, at den politisk-økonomiske beretning 2005, er en status af det igangværende arbejde, og ikke skal ses som en politisk udmelding.