Seminar om kriminalitet i Sisimiut

apriilip 12-at 2005 15:54

I morgen formiddag begynder et tre dage langt seminar om hvordan man kan undgå at komme ud i kriminalitet. Seminaret foregår i forsamlingshuset i Sisimiut og forebyggelseskonsulent i Sisimiut Kommune Ida Abelsen betragter det som et debatoplæg til byens indbyggere.

Titlen på arrangementet er Tænk før du taler” og henvender sig til de børn og unge, der endnu ikke er kriminelle. De skal have chancen for at få viden om, hvordan man undgår at havne som tyv, hærværksmager, voldsperson eller det der er værre. Samtidig kan de høre om alle de fordele, der er ved at holde sig på den rigtige side af loven.

Ida Abelsen mener ikke, at Sisimiut er hårdere ramt af kriminalitet end andre steder i landet, men dette initiativ skal mere ses som et oplæg til debat for byens borgere.

- De får en mulighed for at få gode råd og svar på spørgsmål, og vi håber, at vi dermed kan skabe debat om emnet i lokalsamfundet, siger forebyggelseskonsulent Ida Abelsen.

I forsamlingshuset under det tre dage lange forebyggelsesarrangement vil man blandt andet kunne møde en tidligere kriminel, den lokale præst, og politimesteren.