Nanortalik Kommune afviser anklager om svigt

apriilip 11-at 2005 13:44

Nanortalik Kommune afviser, at de har svigtet deres ansvar i otte sager, der vedrører børn i kommunen. Cheflæge Rune Jakobsen politianmeldte før weekenden kommunen for at have syltet otte sager om blandt andet misrøgt af børn.

Sagerne har ifølge lægen stået på i mellem et og syv år. Og Rune Jacobsen går til politiet, fordi han siden december forgæves har forsøgt at få politikerne i tale. Men i dag har Nanortalik Kommunes socialudvalgsformand og socialforvaltning redegjort over for politiet hvad kommunen har gjort i hver af de otte sager. En redegørelse, hvor de altså blankt afviser, at de har svigtet.

Siumuts ungdomsafdeling, SIS, har også givet sit besyv med i sagen og bakker op om cheflægens handling. De mener ikke, at Nanortalik er alene om at stå med problemer af den art og peger blandt andet på de manglende socialpædagoger- og rådgivere rund om i byerne.

SIS opfordrer kraftigt alle de nyvalgte medlemmer i alle landets kommunalbestyrelser til at få indført en decideret børn- og ungepolitik.